Sydamerika är en kontinent fylld med bra semesterdestinationer. De två mest kända länder, Brasilien och Argentina, åker inte många svenska på semester till och det är synd. De båda innehåller massor av upplevelser som man inte kan uppleva på den europeiska kontinenten.

Vi vill härunder komma med några förslag till vad du kan uppleva i Argentina. En resa till det sydamerikanska landet vill med garanti vara en resa du aldrig glömmer.

Fotbollsmatch i Maradonas hemland

Sydamerikanerna är besatta av fotboll och samtidigt väldigt duktiga spelare. Åskådarna är några av de mest passionerade i hela världen och därför ska du prova att uppleva en fotbollsmatch i Maradonas hemland. Om du kan få din semester att passa ihop med Derbymatchen i Buenos Aires mellan River Plate och Boca Juniors så kommer du med all garanti få en upplevelse du sent glömmer – även om du inte är ett speciellt stort fotbollsfan.

Iguazu vattenfallen är jättevackra

På gränsen mellan Brasilien och Argentina hittar du världens vackraste vattenfall, kallat Iguazu. Om man gillar vacker natur så måste man uppleva dessa vackra vattenfall. Sydamerikanska turister vallfärdar till vattenfallet och av väldigt bra anledning. I Iguazu området finns det i allt 257 vattenfall och är med säkerhet en upplevelse för livet.

Den amerikanska presidenten Bush sade att Iguazu fick Niagra Falls att likna ett handfat, så om du åker till Iguazu så har du med garanti något att se fram emot.

Falklandsöarna kan vara värt ett besök

De är gott nog brittiska, men om du gillar natur och djur så kan det också vara en möjlighet att spendera lite tid på dessa öar. Det är ett rikt djurliv med många olika spännande arter som man kan få se på en tur ut till Falklandsöarna. Du kan också uppleva pingviner och sälar riktigt nära på, vilket är något alla djurälskare kommer att älska.

Argentina är känt för sina spännande nationalparker

Djur och natur är definitivt något att resa till Argentina för. De många nationalparkerna runt omkring i landet ger natur- och djurälskare något att jubla över. Du kan uppleva spännande djur, enastående natur som står i deras fredfyllda skyddade parker. Parkerna har varit en nödvändighet för att beskydda naturen bäst möjligt, men det gör inte upplevelsen sämre. Det är en genre av naturliga skatter som är gömda i dessa små paradis som Argentina har många av. Åk på en tur i nationalparken och få en skön naturupplevelse.

Sydamerika och Argentina är definitivt ett besök värt. Är du intresserad av en annorlunda upplevelse så kommer en resa till Argentina vara ett bra sätt att använda sin semester på.

Kategorier: semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *