Moder natur kan producera några extremt vackra naturfenomen. Vattenfall har varit objektet av ett oändligt antal målningar, dikter och metaforer. Krafterna som släpps lös när miljoner liter vatten trillar över ett stup är verkligen förbluffande. Iguazú-fallen ligger i Argentina och är världens största vattenfallsystem. Namnet kommer från Tupi språket och betyder stort vatten. Enligt legenden så ville en gud gifta sig med den vackra kvinnan Naipí, som flydde med sin dödlige älskare Tarobá i en kanot. I sin ilska skar guden floden itu som skapade de många vattenfallen och dömde paret till ett evigt fall. I dag är vattenfallen en populär turistdestination och ligger bara 25km ifrån Cataratas del Iguazú International Airport, så det är lätt att besöka. Under vårt inlägg kan du se en video från BBC Natures serie This is planet Earth, där de visar och berättar mer om vattenfallen.

Kategorier: semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *