Ska du åka till Argentina och vill gärna uppleva så mycket som möjligt? I denna artikeln ger vi dig några goda tips till att få ut mest möjligt utav resan, uppleva så mycket som möjligt och i det hela taget få en god resa.

Planera vad ni ska se

Se till att planera hemifrån och i god tid vad ni gärna vill se på er resa. Det kan vara en god idé att nara söka på lite olika turistattraktioner som måste ses när man besöker Argentina. Tripadvisor.se är en utmärkt hemsida där du kan hitta sevärdheter.

Om du däremot är mer intresserad av att dyka ner i den argentinska kulturen så råder vi dig att fråga andra som varit i Argentina eller hitta Facebook grupper som kan ge bra råd. Annars är det bästa att bara slå sig ned i en stad där det stort sett bara bor lokala och som inte är känt för något speciellt. I städer som dessa har man möjlighet för att uppleva livet i Argentina tillsammans med lokala och utan påverkningar av turister eller turistattraktioner. Kom ihåg att Argentina inte bara är sol och värme, i bergen kan man uppleva några av de bästa skid- och snowboard offpist möjligheter. Prisen är dock en del högre än en veckas snowboard semester i alperna.

Planera era upplevelser efter vad ni gärna vill uppleva och se. Möjligheterna är många om man vara beväpnar sig med tålmodighet, ser bort ifrån begränsningarna och vågar kasta sig ut i nya saker.

Smaka på Argentina – testa de argentinska biffarna

I Argentina har de generelt helt andra kostvanor än vad vi är vana vid härhemma i Sverige. Liksom de gör i många spansktalande länder, så håller de fiesta mitt på dagen eftersom det är alldeles för varmt för dem att jobba då. De äter istället frukost och så tar de fieste eller en tupplur, vilket gör att kvällsmaten rycks ett par tima och därför oftast äts vid 21, 22 eller 23-tiden.

I Argentina äter de naturligtvis också helt annan man än vad vi gör hemma, men en sak vi alla delar glädje för är biffar. I Argentina är de alltid gjorda på mört oxkött, de görs jättestora och servereras ofta ensamma eller med mycket lite tillbehör till. De rekommenderas varmt – man kan inte åka hem utan att ha smakat på en äkta argentinsk stek från en lokal restaurant.

Packningslista

När du planerar din resa till Argentina så skal du komma ihåg att klimatet är väldigt annorlunda än det vi känner till hemma i Sverige. Värmen är ibland outhärdlig och speciellt för svenskar då vi inte är vana vid värmen.

Det bästa rådet ät att komma ihåg luftiga sommarkläder och annars bara att vänja sig vid att svettas. Därutöver är Argentina väldigt rik på berg. De är överallt och de är vackra! Många av dem är värda att bestiga eller att gå långa promenader igenom, vilket betyder att ni för guds skull inte får glömma vandringskorna. Även om de inte är speciellt nyttiga hemma så är de guld värda när du först åker iväg.

Kategorier: semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *