När vi reser till ett annat land så har vi en lång lista med saker vi vill uppleva; vackra stränder, landmärken, kultur och nattlivet. Men något som också är väldigt viktigt är maten som oftast är väldigt olik vår egen. Vi äter typiskt på restauranger och fastnar i de typiska turistfällorna. Argentina är just känt för deras goda gatumat. Här pratar vi inte om en flottig kebabrulle på torget. Detta är kvalitet och det är gott. De blandar ofta den spanska matkulturen med den lite kryddigare varianten i Sydamerika. Chorizo med chili och avokado är en spännande blandning som är väldigt populär. Gatukök finns överallt i Argentina och är inte svåra att hitta. Många kör med vagnar där de lagar maten färskt till varje kund. Choripan är en av de mest populära rätterna. Den är gjord av goda chorizo korvar och gott bröd som du kan peppra till med deras sås som du vill. Nedanför har vi länkat till en reseblogg som utforskar en Choripan.

Kategorier: semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *