Game of Thrones är idag en av de mest sedda TV-serierna. 7 säsonger in och vi har fortfarande inte fått nog av den politiska intrigen, den våldsamma världen och invecklade karaktärerna. Serien blir inspelad på många olika områden i världen; Island, Nordirland och Spanien. Men ett av de mest använda områden är Dubrovnik i Kroatien. Här filmas nämligen alla scenerna i King’s Landing. Om du reser hit så kan du få en tur igenom alla platserna som använts. Du kan lätt känna igen The Red Keep, Sept of Baelor och många fler ställen. Turen varar ca 2-3 timmar och är väl värt det ifall du är ett lika stort fan av Game of Thrones som vi är! Utöver det så är Dubrovnik en otroligt vacker stad men fin utsikt över Adriatiska havet. Här finns många gamla byggnader från romartiden då Dubrovnik var en viktig handelscentrum i det Bysantinska riket. Nedanför länkar vi till en video där Game of Thrones producenter David Benioff och Daniel B. Weiss pratar om att filma i Dubrovnik.

Kategorier: semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *