Det finns riktigt många spännande ställen att åka på semester i Asien och som världens största kontinent har Asien riktigt mycket att bjuda på. Från världens högsta berg till läckra stränder och leende, vänliga befolkningar. Det kan därför vara svårt att välja var du ska åka ifall du drömmer om att åka till Asien. Vi har därför gjort en guide med våra tre toppdestinationer i Asien.

1.    Vietnam

Vietnam är ett fantastiskt och allsidigt land och därför är det många som drömmer om en semester i Vietnam. Landet bjuder på läcker mat, vackra stränder, en vänlig befolkning och en rik och gammal historia. I det nordliga Vietnam finns det goda möjligheter för att komma ut och vandra i bergen och uppleva stambefolkningen som fortfarande lever på traditionellt vis. Det är också där du kan uppleva den spektakulära Halongbukten, där du kan segla runt mellan de höga kalkstensbergen som ser ut att skjuta lodrätt upp ur vattnet. I det sydliga Vietnam finns det vackra stränder och många möjligheter för att få en inblick i Vietnamkrigen och dens följder.

2.    Singapore

Om du föredrar storstadssemester så är Singapore destinationen för dig. Det lilla landet är närmast bara en jättestor stad. Det finns dock riktigt mycket att se och göra. Det finns goda möjligheter för att shoppa på lokala marknader såväl som stora gallerior. Landet har flera underbara museum och är känt för sina djurparker som verkligen är i världsklass. Om du älskar läcker mat så är Singapore definitivt det rätta stället för dig. I Singapore bor folk från både Indien, Kina och Malaysia vilket ger en helt speciell matkultur.

3.    Nepal

Nepal är väldens högsta bergs hemland. Det finns därför riktigt goda möjligheter för att vandra i de många bergskedjor. Du kan både dra på kortare och längre vandringsrundor allt efter vad din kondition och tid tillåter. Nepal har också mycket annat att bjuda på. Du kan t.ex. se en massa vackra hinduistiska och buddhistiska tempel. Du kan även uppleva Nepals fantastiska flora och fauna som b.la. vilda noshörningar och tigrar. Om du gärna vil bli bättre till yoga eller meditation så har du också goda möjligheter för att ta en kurs i ursprungslandet Nepal.

Kategorier: semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *