Drömmer du om att uppleva något helt fantastiskt på din nästa semester? Om du är van vid de vanliga charterdestinationerna i Europa så är det kanske på tiden att du provat något helt annat. Varför inte åka på den ultimata resan till Afrika? Här väntar en värld av nya upplevelser. Många drömmer om att åka på safari i Afrika, men får kanske aldrig tagit sig samman. Det är bara synd för det väntar definitivt många spännande upplevelser. Du ska självklart på safari och se alla de berömda djuren. Du kan också uppleva storslående naturupplevelser. Upplev t.ex. vattenfallet Victoria Falls som är ett av världens vackraste vattenfall, ingen Afrikaresa är komplett utan ett besök till Victoriafallen.

Upplev Victoriafallen

I Zimbabwe ligger et av världens sju vidunder. Om du reser till Afrika så måste du besöka dessa fantastiska vattenfall. Resor till Afrika handlar inte bara om Safari – det finns många andra storslående upplevelser och Victoriafallen är en av dem. Som ett av världens sju vidunder är vattenfallen en helt spektakulär upplevelse. Vattenfallen består av många mindre vattenfall som i allt sträcker sig över hela 1,6 kilometer. Zimbabwes största flod, Zimbabwefloden, mynnar ut i detta vackra siktet. Om man har upplevt mindre vattenfall förut så har man nog en liten aning om hur vackert Victoriafallen är. Men denna kollektion av vattenfall är något helt annat och ännu mera fantastiskt.

När du har upplevt Victoriafallen så kanske det finns tid till att uppleva lokalområdet omkring vattenfallen. Victoria Falls är också en liten stad vid vattenfallen och det finns mycket att se i den lilla staden. Det är en populär turistby fylld med attraktioner för resenärer. Bungyjump, rafting och mycket annat finns tillgängligt i Victoria Falls. Du kan också åka på en helikoptertur och se Victoriafallen från ett helt annat perspektiv. Du kan också åka båt nära vattenfallen eller rida på en elefant.

Se alla de berömda djuren

När du är i Afrika så ska du självklart åka på safari. Det finns många olika typer av safari, det är alltså inte bara en åktur i en jeep igenom savannen. Det är nog den vanligaste sortens safari men det finns också andra sätt att uppleva Afrikas underbara natur. Dagsvandringar kan ge dig en väldigt nära ”connection” med djuren och du får känslan av att gå i samma spår som de berömda upptäcktsresarna David Livingstone och John Hanning Speke. Du kan även flyga över landet och själv se hur enormt Afrika faktiskt är. Afrika är ju 3 gånger så stort som Europa och majoriteten av kontinenten är oberörd av människor.

Kategorier: semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *